Kløyving med ett hugg

Grunnen til at våre fjerde generasjons økser er et hakk bedre enn de andre

Kløyving med ett hugg

Grunnen til at våre fjerde generasjons økser er et hakk bedre enn de andre

Et større, bedre utvalg enn noensinne

Takket være vår nyeste modell, X21, har du nå det største utvalget av økser noensinne å velge fra. Dette betyr at uansett hvilken størrelse du trenger, hvor flink du er, eller diameteren på kubbene du kløyver, har vi den perfekte øksen for deg. Og hvis du ofte jobber med øks og trenger en lett øks til å kløyve kubber raskt og effektivt på, kommer du til å elske X21. Sjekk den ut i dag. 

Et større, bedre utvalg enn noensinne

Tre enkle trinn for å finne riktig øksestørrelse: 

Trinn 1. Ta den nettbaserte testen

Ta den nettbaserte testen og få en foreløpig liste over de potensielt beste øksestørrelsene for deg. Skriv deretter ut resultatet og ta det med deg når du skal prøve i butikk. 

Trinn 2. Se videoveiledningen

Når du har fått listen med alternativer, må du sjekke hvilken øks som passer best for deg i virkeligheten. Se veiledningsvideoen nedenfor for å finne ut hvordan du gjør det. 

Trinn 3. Gå til din lokale forhandler

Nå vet du hvordan du kan teste øksene når du tar tak i dem, så ta en tur til din lokale forhandler

choose axe

Trinn 2. Se videoveiledningen

Når du har fått listen med alternativer, må du sjekke hvilken øks som passer best for deg i virkeligheten. 

Trinn 2. Se videoveiledningen

store locator

Trinn 3. Gå til din lokale forhandler

Der du kan se det nyeste utvalget og foreta den siste testen for å få en følelse av hvilken øksemodell som er perfekt for deg.

Les mer
Trinn 3. Gå til din lokale forhandler

Sikkerhet ved vedkløyving

Slik hogger du kubber på en trygg måte

Hvis hoggestabben er for lav og du bommer på kubben, har du liten tid til å reagere. Dette skyldes den korte avstanden og svingretningen på øksen. Disse faktorene gjør at potensialet for alvorlige skader på beina øker, så du må alltid sørge for at hoggestabben er høy nok. 

Slik sliper du øksen din

Den enkleste måten å slipe øksen din på, er å bruke Xsharp-sliperen vår. Først velger du en vinkel for øksebladet, og deretter foretar du tre til fem jevne, horisontal strøk. For å sørge for at bladet er skarpt nok kan du sjekke om du kan lage merke på overflaten av en kubbe.

Slik kløyver du vedkubber med ett slag

For å kløyve vedkubbene raskere og mer effektivt bør du unngå kvistmerker. Hvis mulig bør du alltid prøve å treffe sprekker som allerede er synlige. Slik kan du kløyve langt flere vedkubber med bare ett slag. 

Slik bruker du en dragkrok til å hogge ved

Du blir fort sliten i armene og ryggen når du kløyver ved. Ved å bruke en drakrok til å løfte kubbene opp på stabben, kan du unngå unødvendig smerte og belastning. Når du trenger å bruke øksen, kan du ganske enkelt stikke drakroken inn i siden på stabben. 

X-Øksesortiment

X5 Turøks - Str XX-Small

Les mer
Produktnummer
121123
Artikkelnummer
1015617
Internasjonalt artikkelnummer (EAN)
6411501211231
Bredde
13 mm
Lengde
231 mm
Høyde
28 mm
Vekt
560 g