Belagte vs ubelagte produker - hva er forskjellen?

Når man skal velge nye panner og gryter, så dreier alt seg om å finne det som passer dine behov. Er du i tvil, så se nærmere på vår sjekkliste med fordeler og ulemper ved belagte og ubelagte produkter. 

Belagte vs ubelagte produker - hva er forskjellen?

Når man skal velge nye panner og gryter, så dreier alt seg om å finne det som passer dine behov. Er du i tvil, så se nærmere på vår sjekkliste med fordeler og ulemper ved belagte og ubelagte produkter. 

Belagte panner

Fordeler

  • Enkle å bruke og vedlikeholde
  • Ideelle for ømfintlig mat og ingredienser som egg og/eller melkebaserte sauser og produkter
  • Lite eller intet fett behøves

Ulemper

  • Høye temperaturer kan skade belegget
  • PTFE-belagte produkter må byttes ut når de begynner å bli slitte eller skadede

Bonus tips: for å forlenge levetiden på ditt belagte produkt, bruk kun redskaper og verktøy i silikon, plast eller tre under matlagingen.

All Steel

Ubelagte panner

Fordeler

  • Ekstremt motstandsdyktig mot varme
  • Lang holdbarhet; kan vare evig ved riktig vedlikehold
  • Enkle å bruke og rengjøre
  • Spesielt egnet for bruning og steking av mat, feks kjøtt
  • Ubelagte produkter kan brukes med alle typer redskaper, inkludert metallredskaper

Ulemper

  • Ubelagte produkter kan bli misfarget over tid, dog gjør ikke dette noe med holdbarheten
  • Bruk av fett som olje og smør er anbefalt hver gang slik at maten ikke setter seg fast

Visste du? Sammenliknet med belagte produkter, så gir ubelagte produkter en bedre stekeskorpe over lavere temperaturer, noe som sparer energi.

All Steel pure