Hvordan bruke rustfrie panner – FAQ

Hvordan bruke rustfrie panner – FAQ

Hvorfor skal jeg velge All Steel?

  • All Steel er en serie med kok- og stekprodukter som tåler daglig bruk. Hvis du ønsker det rustfrie designet kombinert med non-stick egenskaper så er All Steel serien for deg.
  • All Steel pannene kan håndtere høyere temperaturer enn panner belagte med PTFE type belegg der ute. All Steel rustfrie panner er også sikre i bruk, samt lette å rengjøre. 

Hva er Ceratec°, og hvordan fungerer belegget?

  • Ceratec° er et 100 % plastfritt, keramisk basert belegg som gir meget gode non-stick egenskaper.
  • Spesielt egnet for bruning og steking av kjøtt, fisk og fugl.
  • Selvom Ceratec° belegget også blir slitt over tid, så kan All Steel produktene fortsette og brukes selvom noe av belegget er slitt.
All Steel

Hvordan bruker jeg en ubelagt rustfri panne?

  • Ha i fett i den ubelagte pannen når den varmes opp.
  • Ha så i olje eller smør, og vent til det begynner å boble, skru så ned varmen.
  • En ubelagt panne er ideell for bruning av mat over høye temperaturer, noe som gir en perfekt stekeskorpe. Men ikke bruk for høy varme; husk at det å senke temperaturen vil forhindre at maten sitter fast.
  • Videre er det også fint å vite at en ubelagt stekepanne bruner maten effektivt over lavere temperaturer enn en belagte panner, noe som også sparer energi.
  • Du kan bruke ubelagte panner til en mengde forskjellige oppgaver også. Dette inkluderer flambering, woking og forskjellige typer sauser og reduksjoner.
  • Håndtaket til produktet kan bli varmt. Pass på å ha et par ovnsvotter tilgjengelig slik at man ikke brenner seg.
  • Sett pannen til avkjøling før den vaskes.
  • Tåler bruk i stekeovn opptil 270°.
  • Fungerer på alle typer platetopper, inkludert induksjon.

Bonus tips: mat med høyt proteininnhold som tofu, hvit fisk, egg og liknende er spesielt utsatt for at det kan sette seg fast, så husk å bruke nok olje eller smør. Husk også å ikke snu maten så ofte, men la det få en stekeskorpe før man flytter på ingrediensene. Kyllingfilèt er et godt eksempel på mat som bør få en fin stekeskorpe før den snus. 

Hvorfor skal du velge All Steel pure?

  • All Steel pure er perfekte for de som ønsker en panne som er stabil og særdeles holdbar. Ved rett vedlikehold, så kan ubelagte produkter vare for evig.
  • All Steel pure pannene passer til en mengde typer matlaging, alt fra bruning og flambering til woking. Takket være deres høye toleranse for varme, vil disse produktene ha en lang holdbarhet.
  • En ubelagt panne er også et perfekt produkt når man feks skal lage tomatbaserte sauser. Vi anbefaler dog ikke å bruke All Steel pure for melkebaserte sauser, da denne typer sauser lettere kan brenne seg fast i et slikt type produkt.

Hvorfor er rustfritt stål et mer holdbart materiale?

  • All Steel pure pannene er laget av premium 18/10 rustfritt stål; deres 3-lags konstruksjon og tykke kjerne av aluminium gjør produktet særdeles energieffektivt.
  • Rustfritt stål kan bli resirkulert igjen og igjen. Våre belagte og ubelagte stekepanner er laget av 90 % resirkulert premium rustfritt stål.
  • Takket være dets unike holdbarhet, vil rustfrie produkter holde lengre. 

Må jeg bruke fett, olje eller smør i en ubelagt panne?

  • For et optimalt resultat, så anbefaller vi bruk av olje eller smør når du lager mat i en ubelagt stekepanner. Våre All Steel pure panner har et unikt preget mønster som hjelper med å fordele fett i pannen, samtidig som det skaper luft mellom maten og produktet, noe som igjen gir den deilige stekeskorpen.

Hvordan varmer jeg korrekt opp en ubelagt rustfri panne?

  • La den ubelagte pannen varmes opp. Tilsetting av olje eller smør for tidlig, vil gjøre at maten lettere kan sette seg fast.
  • Slik sjekker dom om pannen er varm nok: drypp et par dråper vann i pannen. Når det vannet har fordampet, tilsett litt til. Temperaturen er perfekt når små dråper med vann ""danser rundt"" i pannen før de fordamper. Ha så i olje eller fett og start matlagingen.
All Steel pure