Grønnsakskniver

Grønnsaker tilfører ethvert måltid vakre farger, smak og næring, og en god grønnsakskniv gjør oppkutting, skrelling, finkutting og skjæring i skiver til en hyggelig og ikke minst næringsrik aktivitet. En tradisjonell grønnsakskniv i en type mellomstørrelse er helt uunnværlig ved tilberedning av ulike frukter og grønnsaker. Til frukt og grønnsaker med tykkere skall brukes en god tomatkniv med langt, tynt og serratert blad. Og med en liten, lett skrellekniv fjerner du raskt skallet på for eksempel poteter, gulrøtter, auberginer og agurker.

Grønnsakskniver

Grønnsaker tilfører ethvert måltid vakre farger, smak og næring, og en god grønnsakskniv gjør oppkutting, skrelling, finkutting og skjæring i skiver til en hyggelig og ikke minst næringsrik aktivitet. En tradisjonell grønnsakskniv i en type mellomstørrelse er helt uunnværlig ved tilberedning av ulike frukter og grønnsaker. Til frukt og grønnsaker med tykkere skall brukes en god tomatkniv med langt, tynt og serratert blad. Og med en liten, lett skrellekniv fjerner du raskt skallet på for eksempel poteter, gulrøtter, auberginer og agurker.

Skrellekniver, grønnsakskniver og tomatkniver

Fiskars har mange ulike kniver som hjelper deg med å tilberede og servere frisk frukt og grønnsaker. En god skrellekniv er et av de mest brukte redskapene på kjøkkenet. Det at den er så liten gjør den perfekt til å skjære og kutte opp grønnsaker. En buet skrellekniv gjør det enklere å skrelle rotgrønnsaker og frukt. En klassisk skrellekniv for skrelling av grønnsaker og frukt har et rett blad som er lett å holde stødig mens du drar den langs med avlange grønnsaker, for eksempel gulrøtter. I tillegg trenger du en tomatkniv med et serratert blad som gjør det enkelt å skjære gjennom grønnsaker med skall.

Se også:

Se