Retningslinjer for informasjonskapsler

Retningslinjer for informasjonskapsler

Disse retningslinjene for informasjonskapsler forteller hvordan Fiskars Norway AS og dets tilknyttede selskaper (samlet kalt «Fiskars») bruker informasjonskapsler, sporingsbilder (web beacons) og annen teknologi (samlet kalt «informasjonskapsler») på nettstedene sine, og hvordan du kan håndtere og styre bruken av informasjonskapsler på datamaskinen eller enheten din. Disse retningslinjene for informasjonskapsler gjelder alle Fiskars Groups nettsteder med mindre noe annet går fram av det aktuelle nettstedets retningslinjer for informasjonskapsler.

Dersom vi skal kunne gi deg en nettopplevelse med individuelt tilpassede funksjoner og innhold, må du la datamaskinen, nettbrettet eller mobilenheten din godta informasjonskapsler.

Dersom du har spørsmål om retningslinjene våre for informasjonskapsler, kan du kontakte https://www.fiskars.no/Support/kontakt-oss.

1. Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små filer – som ofte består av bokstaver og tall – som plasseres på datamaskinen eller en annen enhet du bruker, når du besøker visse nettsteder. Informasjonskapsler lagres på datamaskinens harddisk eller på annet terminalutstyr når du besøker nettstedene våre. 

2. Hva slags informasjonskapsler bruker vi, og hvorfor brukes de?

Funksjonelle informasjonskapsler: Vi bruker funksjonelle informasjonskapsler til å sørge for at nettstedene våre fungerer. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for nettstedene å huske påloggingsopplysninger og andre valg du gjør under besøket på nettstedene (for eksempel hva du legger i handlekurven, eller for at nettstedenes videoinnhold skal fungere slik det skal).

Preferanseinformasjonskapsler: Preferanseinformasjonskapsler gjør det mulig for nettstedet å huske informasjon som endrer måten nettstedet fungerer på eller ser ut, som innstillinger for språk eller område.

Ytelsesinformasjonskapsler: Vi ønsker i tillegg å utvikle plattformen, nettbutikkene og de andre tjenestene vi tilbyr deg. Derfor benytter vi ytelsesinformasjonskapsler på nettstedene våre. Disse informasjonskapslene samler inn opplysninger som vi bruker til rapportering og analyse, som for eksempel hvordan og hvor ofte du bruker nettstedet vårt.

Markedsføringsinformasjonskapsler: Vi benytter markedsføringsinformasjonskapsler på nettstedene våre. Disse informasjonskapslene hjelper oss å tilpasse markedsføringen til deg og interessene dine, og å gi deg en mer individuelt tilpasset opplevelse i fremtiden. Uten slike informasjonskapsler kan annonsene som du ser, bli mindre relevante og interessante for deg. Disse informasjonskapslene husker at du har besøkt nettstedene våre, og vi kan dele opplysningene fra dem med tredjeparter som for eksempel annonsører, slik at du også kan se annonsene våre på andre nettsteder. Punkt 4 nedenfor inneholder informasjon om tredjeparts mottakere som vi utleverer slike opplysninger til. 

3. Adobe Flash-informasjonskapsler

Deler av nettstedene våre kan vise video- eller animasjonsinnhold ved hjelp av Adobe Flash Player. Adobe benytter Flash-informasjonskapsler (også kjent som lokale delte objekter) til å gjøre brukeropplevelsen bedre. Flash-informasjonskapsler ligner på vanlige informasjonskapsler, men håndteres på en annen måte av nettlesere.

Hvis du deaktiverer Flash-informasjonskapsler, skal du være klar over at du ikke vil kunne få tilgang til visse typer innhold på nettstedene, som for eksempel videoer og animasjoner.

4. Mottakere

Tredjepartene som mottar opplysninger om deg gjennom informasjonskapslene, er:

Googles annonseringstjenester – https://policies.google.com/privacy?hl=en&fg=1

Tradetrackers partnerannonsering – https://tradetracker.com/privacy-policy/

Coveo-søk – https://www.coveo.com/en/pages/privacy-policy

Salesforce – https://www.salesforce.com/company/privacy/

Programvareutvidelser for sosiale medier

Vi benytter i tillegg visse programvareutvidelser for sosiale medier på nettstedene våre, som for eksempel plasserer ut informasjonskapsler for sosiale medier og innhold, slik at du skal kunne «Like» noe på Facebook eller spille av Instagram- eller YouTube-videoer direkte på nettstedene våre. Vær oppmerksom på at noen av disse tredjepartstjenestene benytter informasjonskapsler som også brukes til atferdsbasert annonsering, analyse og markedsundersøkelser, og at opplysninger om deg kan bli overført til slike tredjeparter. 

Vær oppmerksom på at visse tredjeparter, som for eksempel Facebook, kan bruke en annen tredjepart til å registrere aktiviteten på nettstedene våre og tilby målrettet annonsering på grunnlag av denne registreringen. 

Vi anbefaler at du gjør deg kjent med retningslinjene til de andre sosiale medieplattformene du bruker. Retningslinjene som gjelder for disse nettstedene, er tilgjengelige på følgende adresser:

Hvilke opplysninger som informasjonskapsler samler inn

Informasjonskapslene vi bruker, gjør det mulig å samle inn følgende informasjon om brukerne av nettstedene våre. Denne informasjonen brukes for eksempel til å vedlikeholde nettstedene våre, til å tilby kunder en netthandlingsopplevelse med individuelt tilpassede funksjoner og innhold, og til å tilpasse annonser.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler til å tilpasse markedsføring?

Vi har som mål å tilby deg best mulig brukeropplevelse på nettstedene våre og å bare vise deg innhold som føles relevant for deg. For at vi skal kunne gjøre det, bruker vi informasjonskapsler på våre og våre partneres nettkanaler for å følge aktiviteten på nettjenestene. På denne måten blir vi i stand til å samle inn opplysninger for eksempel om preferansene dine, som vi benytter til å tilpasse markedsføringen rettet mot deg.

Vi kan bruke personopplysninger om deg som vi samler inn via informasjonskapsler, til å tilpasse annonser og annen markedsføring når vi har fått samtykke fra deg til å bruke personopplysningene på denne måten, eller når vi har en berettiget interesse i behandle personopplysningene dine til dette formålet. Du finner mer informasjon om behandling og vern av personopplysninger i personvernerklæringen vår, som er tilgjengelig på https://fiskarsgroup.com/privacy-policy-no/.

Vær oppmerksom på at du kan se annonser fra ulike Fiskars Group-varemerker rundt om på internettet selv om du har reservert deg mot personlig tilpasset markedsføring. I slike tilfeller er ikke markedsføringen tilpasset på grunnlag av opplysningene om deg.

Hvordan kan jeg styre informasjonskapsler?

Etter at du har valgt informasjonskapslene du ønsker, kan du alltid endre innstillingene ved å besøke «Innstillinger for informasjonskapsler» nederst på siden vår.

De fleste nettleserne godtar automatisk informasjonskapsler, men du kan velge om du skal godta informasjonskapsler eller ikke ved å justere nettleserinnstillingene og slette informasjonskapsler som nettstedene allerede har plassert på enheten din. Vær oppmerksom på at deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at du ikke kan bruke deler av nettstedene våre. 

Du kan stille inn de fleste moderne nettlesere til å avvise plassering av informasjonskapsler på enheten, men det kan hende du da må justere noen innstillinger manuelt hver gang du besøker et nettsted eller en nettside. Noen tjenester og funksjoner kommer kanskje ikke til å fungere i det hele tatt slik de skal (f.eks. profilpålogging). Du finner instruksjoner om hvordan du sletter informasjonskapsler i de ulike nettleserne som er tilgjengelige på markedet, på http://www.allaboutcookies.org

Det kan også være at du kan reservere deg mot visse markedsføringsinformasjonskapsler administrert av tredjeparter direkte på tredjepartenes nettsteder. Hvis du ønsker å reservere deg mot å bli sporet av Google Analytics på alle nettsteder, kan du gå til http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Du finner mer informasjon om reservasjonsmuligheter på følgende reservasjons- og forbrukervalgrelaterte sider utviklet av selskaper i nettmarkedsføringsbransjen:

Hvor lenge blir informasjonskapsler værende på datamaskinen eller mobilenheten?

Vi bruker to typer informasjonskapsler: Faste informasjonskapsler og øktinformasjonskapsler. Øktinformasjonskapsler varer til du avslutter nettlesingsøkten, faste informasjonskapsler varer til de utløper eller slettes. Faste informasjonskapsler benyttes mest, og de fjernes ikke når du lukker nettleseren eller forlater nettstedene våre. Faste informasjonskapsler brukes når det er ønskelig at informasjon lagres ut over et nettstedsbesøk. Mer spesifikk informasjon finner du i listene nedenfor over informasjonskapsler som brukes på nettstedene våre.

Endringer i disse retningslinjene for informasjonskapsler

Vi forbeholder oss rett til å endre disse retningslinjene for informasjonskapsler fra tid til annen. Når vi publiserer endringer i retningslinjene for informasjonskapsler, endrer vi ikrafttredelsesdatoen øverst i retningslinjene for informasjonskapsler for å vise når slike endringer har trådt i kraft. Hvis endringene er vesentlige og påvirker deg negativt, skal Fiskars publisere en godt synlig melding om endringen øverst i disse retningslinjene for informasjonskapsler og på hjemmesidene til nettstedene våre.