En milliard historier

Siden 1967 har vi i Fiskars solgt over èn milliard av våre ikoniske oransje sakser. At vi har solgt over èn milliard sakser betyr at det ihvertfall er like mange historier å fortelle. Vi har spurt våre brukere og fans verden over om deres historier, og her er noen av dem.

En milliard historier

Siden 1967 har vi i Fiskars solgt over èn milliard av våre ikoniske oransje sakser. At vi har solgt over èn milliard sakser betyr at det ihvertfall er like mange historier å fortelle. Vi har spurt våre brukere og fans verden over om deres historier, og her er noen av dem.

Mange minner tilknyttet saksen...

Saksene våre har skapt mange uforglemmelige øyeblikk, som blant annet den klassiske "hårklippings episoden" i barnehagen eller på barnerommet med en venn eller venninde... Derfor har vi laget en kort liten video for å hylle øyeblikk som vi aldri glemmer!

Har du en morsom Fiskars saksehistorie, så send den gjerne til: billionstories@fiskars.com. Vi sender en ny saks til alle bidrag vi publiserer. 

Mange minner tilknyttet saksen...

“På 70-tallet tok jeg et måneds langt kurs i Hamburg, og med meg hadde jeg et par Fiskars sakser til å klippe skjegget mitt med (på denne tiden var det "lov" å klippe sitt eget skjegg). Men en dag ble saksen min borte! Jeg gikk ned i resepsjonen på hotellet og spurte om de hadde sett dem. "Jeg håper virkelig ikke at du beskylder en av våre ansatte for å stjele" var den umiddelbare responsen på tykt lokal mål fra resepsjonisten. Vel, etter dagens kurs økt kom jeg tilbake til hotellet, og på kvelden kom hun som drev hotellet opp til rommet mitt. I hånden holdt hun noe kjent, og beklaget inderlig. "Jeg kan virkelig ikke tro at noen kunne ta feil av hotellets sakser med dine". Jeg kunne se at unnskyldningen kom fra hjertet, og sa selvfølgelig at det var i orden. På min neste tur til Hamburg tok jeg med meg en ny saks, og ga til henne som en gave. Det var den beste investeringen jeg noensinne har gjort. Jeg lar det være opp til deg å finne ut hvorfor...”

- Seppo

1

“Når jeg flyttet hjem på garden hvor jeg hadde vokst opp, så var det naturlig å ta min fantastiske skreddersaks med meg. Selvfølgelig tok jeg godt vare på dem, da de jo kun skulle bli brukt til å klippe stoff med. Men en dag kom pappa ut av fjøset med et stort smil om munnen, la saksen på bordet og sa;  "Dette er de beste saksene jeg noengang har brukt til å klippe kuhaler med!" Jeg hadde ikke hjerte til å si noe.”

- Paula

“Jeg vant disse 3 Fiskars saksene og en saksesliper i en sykonkurranse i 1985. Jeg bruker de fortsatt, og de har vært uvurderlige i min jobb hvor jeg nå jobber som profesjonell syerske.”

- Sirpa

“Jeg fikk min første "ordentlige" saks da jeg var 6 år. Min nå avdøde bestefar overrasket meg med en gul barnesaks, og den var helt perfekt for å lære og klippe med før jeg skulle begynne på skolen.  24 år senere er saksen fortsatt i bruk, og gir gode minner om min bestefar. Nå skal min sønn begynne å bruke dem, akkurat som jeg gjorde.”

- Elina

“Når jeg klipper håret og neglene til hunden og hamsteret vårt bruker jeg alltid min skarpe, spisse Fiskars saks. Men en dag fikk jeg helt panikk da jeg trodde at jeg hadde kastet saksen sammen med alt hundehåret! Jeg løp ut og gikk igjennom alt av søppel i søppelbøtten utenfor, men fant dem ikke, kun posen med hundehår. Jeg brydde meg ikke om alle som så på meg der jeg sto og rotet i søpla, for saksen er virkelig noe jeg har blitt glad i. Til slutt fant jeg saksen inne, og naboene fikk seg nok en god latter.”

- Susanna 

“Fiskars saksen var en stor del av min barndom da de var verdens beste redskap til å klippe istykker plastikkduken på bordet med. Hver eneste gang fikk jeg jo kjeft for hva jeg gjorde selvfølgelig, men når en ny duk ble lagt på bordet - ja da kunne jeg aldri dy meg...!”

- Riitta

“Jeg har mange mange Fiskars sakser. Jeg kjøper ofte en ny Fiskars saks rett og slett fordi den har kommet i et nytt design, da de ser fine ut på veggen på kjøkkenet mitt. Jeg er konstant på utkikk etter en ny saks.”

- Leena

“Jeg fikk min første sysaks da jeg var 14 år. Den var rosa, og i pakken fulgte det også med en en matchende sysaks, en saks jeg alltid hadde med meg i vesken. En gang var jeg på leir i en by som heter Tornio, og en jente jeg møtte fikk seg da en ny hårklipp med saksen min. Selvom jeg og min nye venninde var veldig fornøyde med den nye mohawk looken, var hennes mor og kjæreste absolutt ikke enige.”

- Ida

“Den suverene og relativt dyre Fiskars sysaksen var så populær på begynnelsen av 80-tallet at de ofte fant veien ned i elevenes ransler. Som et resultat av det ble alle sakser etter hver time talt opp, og hengt opp på et stativ i klasserommet. Saksene er fortsatt de beste på markedet!”

- Pirjo

“Jeg forbinder min oransje Fiskars saks med mange gode barndomsminner, som når bestemor klippet dill og gressløk på hytta om sommeren. Ikke noe ekstraordinært eller spesielt, men bare en hverdagslig syssel som våre liv har så mange av, og som Fiskars Classic saksen er en del av.”

- Sari

“Min mann og jeg flyttet til vårt hus I 1982, og en av våre første investeringer var et par med Fiskars Classic universalsakser. De samme saksene er fortsatt i bruk, takket være Fiskars egen saksesliper. De er et velfungerende par - akkurat som min mann og jeg.”

- Marita

“Tre barn, tre par med sakser, og alle forsvant når barna flyttet ut. Tilslutt måtte jeg jo skaffe meg mitt eget par!”

- Outi

Saksegalleri

“Fiskars' forever...  Min tatovering fyllt to år i mai, så saksen er ikke så gammel enda. Mitt mål da jeg gikk å skulle tatovere meg var få tatovert en Fiskars Skreddersaks på baksiden av leggen. Men etter litt overveielse så den litt stor ut på leggen min, så jeg byttet til en Fiskars Universalsaks. Nå bærer jeg saksen min med meg med stolthet hvor enn ferden går.”

- Elina

Saksegalleri

“En skikkelig saks. Min bestemor brukte disse før jeg arvet dem, og jeg så henne aldri bruke noen andre sakser enn denne. Saksen er fortsatt skarp, selvom jeg aldri har sett at de har blitt slipt.”

- Jyrki

“For ca 10 år siden kjøpte jeg en saks på loppemarked i Sverige, og de fungerer forstatt helt utmerket. Jeg lurer på om tallet "79" refererer til året den er produsert?”

(Helt riktig, det er akkurat hva tallet betyr!)

- Marianne

“Saksen fra barndommen min på 90-tallet. Jeg bruker den fortsatt innimellom, selvom komforten ikke er helt den samme lenger etter at hunden min også har brukt dem…”

- Mira

“Min mor fikk denne saksen sommeren 1990 da jeg ble født. Saksen ble brukt til å klippe lille Jussis første negler for over 25 år siden. Saksen klipper fortsatt neglene mine, og til mitt bryllup neste helg, skal de igjen gjøre neglene mine fine. Jeg har aldri hatt en bedre neglesaks enn denne, så takk til deg mamma for at du tok vare på dem! Jeg skal skrive til dere når jeg fyller 50 år, slik at dere får en ny oppdatering vedrørende denne fantastiske saksen.”

- Jussi