Den nye Fiskars x Iittala kolleksjonen

Fiskars og Iittala – to Finske ikoner – har lenge vært synonyme med tidløst, høykvalitets nordisk design. Nå har de to brandene gått sammen om en ny dekorativ hjemmekolleksjon – hvis uttryk er plukket ut av skisseblokkene til en annen Finsk legende, designeren Oiva Toikka. De nye designene – inkludert tre utgaver av Fiskars' berømte universalsaks – feirer alle de uventede daglige gledene i livet, samtidig som de spiller på fantasien til en av Finlands mest elskede designere.

Tid for kreativitet

Den nye Fiskars x Iittala kolleksjonen inneholder et bredt spekter av interiørprodukter - alt fra keramiske kopper til tepper og andre tekstiler – utført i seks ikoniske mønstre fra Oiva Toikka. Tre av dem – Pompom, Cheetah og Helle – har lånt sine navn til de nye Fiskars universalsaksene, som gjennom sine mønstre gir en ny mening til glede og kreativitet.

Tid for kreativitet

Originalt en skisse for et glassverk, Pompom er et lekent mønster med tidløs en karakteristikk på Toikka’s unike artistiske stil. Det grafiske Cheetah mønsteret viser designerens elsk for det ville livet, gjennom sine asymetriske sorte og hvite former. Det modige og moderne mønsteret Helle trekker til seg oppmerksomhet gjennom sine konfetti-liknende dotter, et mønster som garantert gir liv til etthvert kjøkken eller kontor. Hver eneste saks er designet for å tilføre hverdagen litt mer glede, i dag og i mange år fremover.

Originalt en skisse for et glassverk, Pompom

Oiva Toikka - den nysgjerrige mannen bak mønstrene

Den nå avdøde Finske designikonet Oiva Toikka (1931-2019) var en internasjonalt anerkjent artist, designer og professor. Toikka’s mest kjente arbeider inkluderer ulike glassverk, inkludert hans serie med fugler under brandet Iittala. Toikka’s arv lever videre i disse lekne og distinkte produktene som selv i dag er med på å definere design og skaperglede. Noen av hans utrolige design er del av utstillinger i noen av verdens mest prestisjefylte museumer. Med en karriere som spenner over 60 år, så kreerte Oiva Toikka sin egen unike verden full av undre og eksperimentering. Som designer, omfavnet han uryddigheten i den kreative prosessen. “Jeg er ikke en perfeksjonist,” ble han kjent for å si. “Jeg vil bare ha det gøy.”

Oiva Toikka - den nysgjerrige mannen bak mønstrene

Se mer av kolleksjonen

Den nye Fiskars x Oiva Toikka kolleksjonen lanseres sommeren 2021. De første ut – de nye saksene og koppene – vil være tilgjengelig i løpet av sommeren. Resten av kolleksjonen – inkludert tekstiler, glass og andre artikler – blir å finne i butikkene utover høsten.

Se mer på Iittala.com
Se mer av kolleksjonen