Bygg ditt eget Happy Bee Biehotell

Mange ville bier sliter med å finne seg egnede steder å slå seg ned. Flere arter er meget effektive når det kommer til pollinering, men klarer ikke å lage eget husly. Og fordi døde trær og grener kan være vanskelig å finne, så kan det å lage ditt eget lille biehotell være løsningen for insektene i hagen. Her er noen av våre favoritter når det kommer til biehoteller til din inspirasjon. Og har du barn, ta de med på oppgaven - vi garanterer at det blir en suksess!

Gjør det enkelt - En trekloss med hull i

Alt du trenger er en trekloss som er minst 10 cm tykk. Bruk treborr på 3-10 mm, og borr hull inn i klossen. Hullene bør være 6-10 cm dype, men ikke borr tvers igjennom. Skru huset (eller er det kanskje en hytte?) fast et sted, og ønsk de nye gjestene velkommen!

Gjør det enkelt - En trekloss med hull i

Bambushus

Har du noen bambusrør, kan disse enkelt gjøres om til et hus for insektene i hagen. Sag dem i passe lengder, bundt de sammen, og plasser dem på et passende sted i hagen. Voilà - Huset eller B&B'en er åpent for nye beboere!

Bambushus

5-Stjerners Pollinator Hotell

Hvem elsker vel ikke litt luksus? Bygg en hus liknende ramme, og fyll det opp med bambus, trepinner, en trekloss med huller og andre naturlige materialer. Dekk så ""inngangen"" til med finmasket hønsenetting (5 cm) for å holde små fugler unna. Da er det tid for check-in!

5-Stjerners Pollinator Hotell

Hvor skal man henge biehotellet, hytta eller huset?

For å tilby biene de beste overnattingsmulighetene, så er det viktig å plassere "kryp-inn'et" på et solfylt sted, vel beskyttet mot vind og regn. Og du, plasserer du det der man kan se det, så kan du på en fin sommerdag følge med på alle de gjøremålene de har i løpet av dagen.

Se alle