Hvordan vasker man en kniv ordentlig?

Knivene er nok det som blir brukt mest i et kjøkken så det å holde knivene skarpe og rene er noe som gjør matlagingen både enklere og bedre. Les mer om hvordan du skal rengjøre og vedlikeholde dine Fiskars kniver på best mulig måte slik at de holder seg skarpe og holder lengre.

Vasking av kniver

Håndvask:

Norden, Titanium, Norr og Royal knivene fra Fiskars bør vaskes for hånd. Etter vasking av kniven, skal den skylles og tørkes med en gang. Ikke legg knivene i vann over tid.

Vasking av kniver

Oppvaskmaskin:

Andre Fiskars kniver kan vaskes i oppvaskmaskinen. Husk imidlertid at eggen kan bli skadet hvis den ligger inntil noe som kan skade den slik som andre redskaper, gryter osv, bestikk, keramikk og annet med høy hardhet.

Litt overflaterust kan komme som følge av vask i en oppvaskmaskin. Dette kan forhindres ved å lukke opp døren med en gang maskinen er ferdig, slik at dampen slipper ut kombinert med å tørke av knivene med en gang.

Dishwashing:

Oppvering av kniver

De fleste kniver vil bli sløve hvis de legges i en skuff slik at eggen kommer i kontakt med andre redskaper og liknende. En egg som ligger i skuffen kan også forårsake farlige situasjoner når man griper etter annet som måtte ligge der.

For å holde dine Fiskars kniver skarpe, så anbefaler vi å bruke en knivblokk eller en magnetisk knivlist.

UTFORSK KNIVER & TILBEHØR
Oppvering av kniver

Sliping av kniver

Det er helt normalt å måtte slipe kjøkkenknivene innimellom. Det er nok å slipe de med jevne intervaller, eller rett og slett ved behov.

Fiskars kniver er laget med en hardhet på mellom HRC 52 og HRC 56, noe som gjør de ideelle til kjøkkenbruk. Jo hardere et knivblad er, jo lengre vil det holde skarpheten, men jo vanskeligere er det å slipe. Til sammenligning er mykere blader enklere å slipe, men må slipes oftere.

I tillegg til at en skarp kniv skjærer bedre, så vil en skarp kniv også være sikrere i bruk.

Sliping av kniver

Fiskars Roll-Sharp™

Plasser din Roll-Sharp på en jevn overflate og dra kniven gjennom med stødige drag ca 15-20 ganger. Vask knivene etter sliping. Har en slipevinkel på rundt 40 grader, noe som passer for de fleste kjøkkenkniver. Roll-Sharp passer alle Fiskars kniver bortsett fra Titanium.

Fiskars Skjerpestål/Premium Whetstone™ Slipesett

Ved bruk av Skjerpestål er det viktig å holde en stødig vinkel, og ha lange rolige drag. Bruk den medfølgende knivholderen i Premium Slipesettet slik at man kan opprettholde en 26 graders vinkel når du sliper begge sidene av bladet med dette produktet. Ideell for Titanium kniver, samt alle andre typer kniver.

Fiskars Roll-Sharp™ Fiskars Sharpening steel/Whetstone™
Se alle

                                                

Se våre høykvalitets Fiskars kniver & tilbehør

See