Glass og porselensprodukter

1. Denne delen omtaler produkter i vår Vita portefølje.

Her finner du informasjon om våre «glass og porselensprodukter» under merkevarene iittala, Royal Copenhagen, Wedgewood og Waterford.

2. Jeg har fått metallmerker på mitt porselen. Hva gjør jeg nå?

Metallmerker på porselensprodukter forårsakes av bestikkets kontakt til glasuroverflaten. Bestikk og andre kjøkkenartikler er ofte laget av det man kaller 18/10-stål. Dette referer til stål legert med 18 prosent krom og 10 prosent nikkel. Stål som er for mykt, kan gi en stripe på tallerkenen. Når man gnir to ting mot hverandre, som stål og porselen, er det slik at den som er svakest vil gi seg. Om stålet da er mykere enn overflateporselenet, kan man få en stripe. 18/10-stål som altså har 10 prosent nikkel, vil være mindre tilbøyelig til å lage bestikkmerker i porselenet.

Dette er ikke klassifisert som en produksjonsfeil, men normal slitasje.

Merker etter bestikk kan delvis fjernes ved bruk av litt skurekrem som f. eks Mr. Muscle keramikkrens og en svamp. Vi har også fått et tips om at bestikkmerker kan fjernes med flytende stålrens på en klut, men riper lar seg ikke fjerne.

3. Silikonet på mitt Contrast krus fra Royal Copenhagen har løsnet.

Silikonet på RC Contrast kruset er ikke fastlimt på porselenet, og dette er av hygieniske årsaker. Silikonet er montert "løst" utenpå porselenet så man skal ta det av når det vaskes. Når kruset vaskes i en oppvaskmaskin, blir silikonet løst på grunn av varmen, og vann kan trenge inn under det. Når maskinen har vasket ferdig og krusene blir kalde igjen, trekker silikonet seg sammen og "fanger" vannet mellom silikonet og porselenet. Det anbefales derfor å vaske porselen og silikonet hver for seg.

4. Reservedeler til «Glass og porselens produkter»

Vi har noen få reservedeler til våre glass og porselensprodukter. Er produktet over en viss alder, kan det være at reservedelene er utgått. 

En komplett liste over hva som er tilgjengelig finner du her.