Kjøkkenprodukter

Hvordan tar jeg best vare på mine kok- og stekprodukter?

For at man skal nyte godt av ethvert kok- og stek produkt, er det noen enkle huskeregler man gjør smart i å følge, slik at produktene varer lengre:

  • Vask produktet med mildt såpevann før førstegangs bruk.
  • Ikke varm opp et tomt produkt.
  • Ikke forlat et tomt produkt på platetoppen når den er i bruk.
  • Unngå bruk av "boost" funksjoner på induksjonstopper.
  • Rustfrie håndtak kan bli varme, så bruk grytekluter om nødvendig.
  • For det beste stekeresultatet: Bruk fett eller olje basert på matlaging for å redusere sjansen for at mat setter seg fast i produktet.
  • Unngå ekstreme temperatursvingninger.
  • De fleste Fiskars produkter kan vaskes i oppvaskmaskin hvis ikke annet er opplyst (produkter i støpejern og/eller i tre må f. eks ikke vaskes i oppvaskmaskin), men håndvask vil forlenge levetiden til produktet.

Maten brenner seg fast i stekepannen, hva gjør jeg?

Når belegget i stekepannen har en noe redusert non-stick egenskap krever det at produktet vaskes godt med såpe og varmt vann etter hver gangs bruk. Proteinene (eggehvitestoffene) i maten vil skille seg ut og lett sette seg fast ved ca 150 grader og hvis dette ikke fjernes vil til slutt ”alt sitte” fast i produktet.
Belegget kan i så tilfelle rengjøres med en blanding av 1 tablett eller en spiseskje maskinoppvaskmiddel pr liter vann. Denne blandingen er etsende slik at en må unngå sprut på huden og i øynene. Blandingen skal varmes opp i produktet (men ikke koke) i minimum 45 minutter. Hvis vannet dampes bort husk å tilsette mere. Produktet må skrubbes med en nylonskrubb eller børste (husk å bruke hansker). Når produktet er rengjort skal det skylles godt.
Vi anbefaler at en benytter en nøytral olje (f. eks Solsikkeolje), men tilsetter f. eks smør på slutten av steke perioden for smakens skyld.

Reservedeler til «Kjøkken produkter»

Vi har noen få reservedeler til våre kjøkkenprodukter. Er produktet over en viss alder, kan det være at reservedelene er utgått.

En komplett liste over hva som er tilgjengelig finner du her.