Premium design for en bedre hverdag

Produktene våre er laget for å vare – for å bringe glede i og rundt hjemmet i flere tiår. Målet er at produktene våre skal kunne brukes i generasjoner, kanskje for all fremtid.

Produkter som varer

Vi designer brukervennlige produkter som varer. Kvaliteten er testet og garantert.

Vi er stolte av kvaliteten på produktene våre, og mange av dem har en utvidet garanti på opptil 25 år.

Vi bruker nye, innovative materialer, modulbasert design og reservedeler for å forlenge produktets levetid.

Alle produkter er omhyggelig testet for å oppfylle Fiskars’ kvalitetsløfte. For eksempel er Classic-saksene testet for hånd på fabrikken, og hageproduktene er belastningstestet for å sikre at de tåler hardt vær.

Alle våre egne produksjonsanlegg og distribusjonssentre er sertifisert ifølge kvalitetsstandard ISO 9001.

Sirkulær økonomi

Vi utvikler sirkulære tjenester for å forlenge produktenes levetid.

Fiskars’ tjeneste for vedlikehold av stekepanner gjenoppretter de opprinnelige, førsteklasses egenskapene til utslitte stekepanner. Tjenesten er tilgjengelig i Finland, og vi undersøker mulighetene for å utvide tjenesten.

Vi tilbyr ulike vedlikeholdsprodukter, for eksempel bryner for økser, kniver og sakser, som forlenger produktets levetid. 

Vi tilbyr reservedeler til en rekke hageredskaper og har planer om å utvide dette tilbudet.

Vi bruker resirkulerte materialer og tester fornybare og biobaserte alternativer til fossilbaserte materialer i produktene våre. 

  • Vi har satt oss som mål at innen 2030 skal 50 % av nettosalget av hageprodukter komme fra sirkulære produkter.
  • Innen matlaging og kreativitet er målet at 47 % av nettosalget skal komme fra sirkulære produkter i 2026.

I matlagingsproduktene våre gjør vi utstrakt bruk av 90 % resirkulert rustfritt stål og 100 % resirkulert aluminium.

I hageproduktene våre har vi utvidet bruken av resirkulert råmateriale i plastdelene. Dette gjelder for eksempel Solid-serien, som er produsert av 65 % resirkulert plast. 

Billnäs-produserte økser består av > 95 % resirkulert stål. 

Vi bruker FSC-sertifisert tre i matlagingskniver, kjøkkenredskaper, skjærebrett og økser. Vi jobber hele tiden med å optimalisere plasten for å redusere CO2-utslippene. 

Vi tenker nytt når det gjelder produktemballasje og materialbruk.

  • Vi forbedrer emballasjen for alle produktserier og prioriterer bruk av fornybare og resirkulerbare emballasjematerialer.

  • I de fleste land kan emballasjen leveres til resirkulering på oppsamlingspunkter for kartong eller plast.
  • Vi utformer emballasjen med tanke på effektiv lasting på pall for å redusere transportutslippene.

In most countries, our packaging

Vi utformer prosessene våre for å optimalisere materialbruken og minimere avfallet.

  • Vi planlegger å ha null avfall til deponi innen 2030.

Vi resirkulerer avfall og overskuddsmateriale på produksjonsanleggene våre. Vi har lukkede systemer i fabrikkene våre for behandling av vann.

Vi bruker modulbaserte produktplattformer, der de samme komponentene brukes i flere produktvarianter, noe som reduserer behovet for unike deler og minimerer materialavfall i produksjonen.

Produksjonsanlegget vårt i Sorsakoski i Finland har lagt om overflatebehandlingen av stål fra polering til børsting. Overgangen reduserte fabrikkens deponiavfall med 30 % i 2023 sammenlignet med året før. Endringen vil bli gjennomført gradvis, og fabrikken i Sorsakoski vil dermed nå null avfall til deponi i 2025. 

Biomangfold

Vi har vurdert bedriftens risikoer og muligheter knyttet til biomangfold. Vi er opptatt av å minimere den negative påvirkningen på miljø og biomangfold. Vi unngår kjemikalier som kan skade miljø eller mennesker.

Vi jobber med å redusere den negative påvirkningen på biomangfoldet hovedsakelig gjennom tiltak som støtter den sirkulære økonomien, som nøye utvalgte materialer og å sikre at produktene våre holder seg i omløp så lenge som mulig.

Hagetipsene våre oppmuntrer folk til å øke biomangfoldet i hagene. Vi har planer om å utvide opplæringstilbudet i fremtiden. 

Alle matlagingsprodukter vil være PFAS-frie innen 2025 (les mer her), og hageproduktene innen 2026.

Ta en kikk på våre andre satsingsområder

Fiskars Groups bærekraftsmål og satsinger

Fiskars Groups to satsinger, å ligge i forkant innen design mot bruk og kast-kulturen og å gjøre hverdagen til noe ekstraordinært, ligger til grunn for alle beslutninger på konsernnivå. Fiskars Group fører jevnlig tilsyn med fremdriften på alle nivåer.

Les mer om bærekraft i Fiskars Group
Fiskars Groups bærekraftsmål og satsinger