La ideene dine blomstre

Våren er sesongen for planlegging og ambisjoner. Vi søker inspirasjon og legger planer, og vi tar skånsomt vare på frø og stiklinger som etter hvert skal vokse seg større og gi oss gleder gjennom hele sommeren. Det er også tiden for å verdsette det rundt oss, fordi ""happiness"" finnes ikke bare i det å se blomster blomstre om sommeren og frukttrær bære frukter om høsten - Det handler også om å finne de små gledene i å se et frø spire, kjenne solstrålene begynne å varme, ja glede finnes rett og slett i det å kjenne på følelsen av at hagen våkner til liv igjen.

Spa, plant, beskjær og bli glad

Det er ikke bare frø sådd i jord som spirer. Spirende gleder rundt det å få en dypere tilknytning til naturen rundt oss gir en herlig følelse av velvære.

Spa, plant, beskjær og bli glad

Hagens vårlige aktiviteter

Sunne hager - Fra bunnen av

Forskning viser at det å grave i jorda kan ha en god effekt på kroppen. Bakterier som finnes i hagejord aktiviserer hjernes nøytroner som produserer serotonin, noe som har en posivit innvirkning på humøret, og jorden i seg selv hjelper vårt immunforsvar i å utvikle seg. Dra nytte av disse fantastiske egenskapene hagen har gjennom å rake løv og gjøre hagen klar for våren og sommeren.

Sunne hager - Fra bunnen av

Plant dine enge frø - Og kjenn blomstenes flower power

Uansett hva man kaller ""hjemme"" i verden, så er blomster en universal katalysator for mennesklig glede og happiness. Blomster trigger naturlig hjernen, og de har faktisk beviselig en effekt på vår kreativitet. Plant dine egne blomster i år, og kjenn blomstenes unike kraft. Gjerne helt fra frøstadiet, da egne blomster som kjent er så mye finere enn alle andre.

Plant dine enge frø - Og kjenn blomstenes flower power

Gi staudene litt ekstra kjærlighet

Hagen er som et lerret hvor du kan la ideene blomstre, og et rent lerret er viktig å ha hvis du skal planlegge hagen. Våren er en perfekt tid for å sikre at hagen kommer seg etter vinteren, og staudene fra i fjor er verdt litt ekstra omtanke. For når staudene har nådd en størrelse som er 2-3 ganger større enn da de var plantet, så kan de med fordel deles opp og plantes på nye steder. Eller hva med å gi en avstikker til en god venn som vårgave?

Gi staudene litt ekstra kjærlighet

Trær som trives, er lykkelige trær

Sunne, frodige trær er ofte midtpunktet i hagen. Ikke bare er trærne vakre å se på, de gir også svalende skygge og glade hjem for både fugler og annet dyreliv. Nå er det tid for å trimme frukt trærne hvis du ikke gjorde det i vinter. Så lenge skuddene ikke har sprunget ut, så vil ikke treet bli stresset av litt beskjæring.

Trær som trives, er lykkelige trær

Kjemikaliefri, og bievennlig ugressfjerning

Begynn gjerne med ugressfjerningen litt tidlig, slik at man slipper en større jobb når sommeren kommer. Unngå bruk av ugressmiddel, da mange av disse er som gift å regne for bier og andre flyvende venner der ute. Bruk heller en av våre mange miljøvennlige løsninger, men spør deg først og fremts - Er det egentlig nødvending å fjerne de ville blomstene der ute som er så elsket av biene og deres venner?

Kjemikaliefri, og bievennlig ugressfjerning

Bygg et biehotell

Har man plass, så er det å bygge et biehotell en fin syssel, og ikke minst en viktig liten sak å gjøre for biene. Enten om du lager et selv, eller kjøper ett, så vil man gjennom dette skape et bedre miljø for biene og de andre pollitørene vi er så avhengige av for at blomstene skal blomstre, fruktene skal bære frukter, og for at bærbuskene nok en høst skal bringe oss deilige fristelser.

Se våre forslag til 3 design på biehoteller
Bygg et biehotell

Tips til vårhage

Se alle